Unul dintre modurile în care facem față realitații, provocărilor de zi cu zi, este acela de a evita confruntarea dintre sine și probleme. Această tendință repetată de a evita suferința este o bază a nefericirii și chiar a bolii psihice de aceea nu e de mirare că mulți dintre semenii noștri au o sănătate mentală șubredă.
Pentru evitarea suferinței găsim diferite mecanisme de apărare, ne refugiem în obiceiuri distructive sau în adicții dar de multe ori substitutul ajunge să fie mai dureros decât suferința de care fugim.
Cum să facem față durerilor inerente ale vieții într-un alt mod decât fugind de ele?
Primul și 𝐜𝐞𝐥 𝐦𝐚𝐢 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚𝐧𝐭 𝐚𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭 este acela de a deveni conștient de problemă, de obiceiul de a evita care s-a înrădăcinat în mintea noastră. După conștientizare urmează acceptarea situației cu tot ceea ce ea implică: responsabilizare, 𝐚𝐜𝐜𝐞𝐩𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐝𝐞𝐯𝐚𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢, sfărâmarea iluziilor.
Sunt voci care consideră că este suficientă doar conștientizarea problemei pentru rezolvarea ei. Dar conștientizarea este primul pas al călătoriei care se poate dovedi fascinantă și plină de provocări, o călătorie tot mai conștientă către cunoașterea de sine cu toate misterele ei.
Dacă aceste lucruri au sens și rezonează în ființa ta dacă s-a trezit în tine 𝐧𝐞𝐯𝐨𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐯𝐢𝐧𝐝𝐞𝐜𝐚𝐫𝐞 și progres îți doresc să folosești fiecare clipă în beneficiul creșterii tale personale. Dacă ai nevoie de un ghid în acest labirint al căutării și vindecării interioare, dă-mi de știre și te voi însoți cu responsabilitate și prețuire.